Prova d'Autore 2008

194 SEK/flaska
1 164 SEK/6-låda (194 SEK/flaska)

Taste notes

Djup, vacker mörkröd färg. Underbar doft av kryddor och choklad, smörkola, mörka bär och frukter, rostade ektoner och vanilj. Vinet är fylligt, har en frisk syra och påtagliga men välintegrerade fat- och frukttanniner. Aromer av kakao, björnbär och övermogna körsbär tillsammans med torkade kryddor och vanilj kommer åter. Fylligt, fruktigt och komplext. Mjukt och generöst med fin längd. Ett högklassigt vin.

Servera till rosastekt ankbröst med mustig chokladsås.

Vinet produceras av tre olika druvor: Sangiovese, Sagrantino och Montepulciano. Druvorna genomgår hård selektering innan de jäser under temperaturkontroll där jäsningen sker naturligt. Vinet lagras sedan i 24 månader på ekfat och ligger ytterligare 12 månader i flaska innan det säljs på marknaden. Druvorna odlas enligt ekologiska principer (ej certifikat).

Lägg undan i 3-4 år eller njut vinet redan nu.

Information

Region: Umbrien
Druva: Sangiovese, Sagrantino, Montepulciano
Alkohol: 13 %
Flaska: 75 cl
Ett fylligt rött vin från Umbrien vars druvor odlas enligt ekologiska principer. Fruktig av mörka bär, övermogna körsbär, följt av smörkola, rostade ektoner, vanilj, torkade kryddor och choklad. Frisk syra, välintegrerade tanniner och generös längd. Mjukt, komplext och generöst. Perfekt till grillad Entrecôte med bearnaisesås och klyftpotatis.

Producent

Roccafiores viner är resultatet av perfekt balans mellan mark, mikroklimat och vinrankor tillsammans med tolkningen av landet och återupptäckten av de traditionella metoder som genomsyrar området. Vingården ligger i Umbrien, en av de allra minsta regionerna i centrala Italien. Vinrankorna växe...
Prova d'Autore 2008

Blogg

Lata dagar i solen
Semestertider. Sol, bad och långa kvällar. Utomhusaktiviteter ...
Mon, 28 Jul 2014 05:00:02 +0000
Halloumiburgare med bacon och fänkål
Om du är som jag äter du inte gärna traditionell hamburgare me...
Fri, 25 Jul 2014 06:12:18 +0000
Prenumerera RSS för
Fakturera mig
Kortbetalning och Direktbetalning

Nyhetsbrev