Giribaldi Barbaresco 2006

267 SEK/flaska
1 602 SEK/6-låda (267 SEK/flaska)

Taste notes

Ljust röd med början till tegelröda nyanser. Eleganta sekundära toner i doften där man hittar övermogna jordgubbar, körsbär, bigarråer, tobak, jord, våta höstlöv, läder, rök och tobak. Oerhört komplext vin. Det är medelfylligt med fortfarande unga tanniner och en frisk syra med härliga kryddiga toner och ett långt avslut.

Utmärkelser:
93 poäng av Wine Spectator!

Njut denna Barbaresco tillsammans med en elegant fågelrätt med svampstuvning och rödvinsreduktion.

Druvorna odlas enligt ekologiska principer (ej certifikat) och Nebbiolodruvorna till detta vin kommer från en vingård som täcker knappa hektaren i området Neive. Vingården ligger på 350 meter över havet i sydlig solexponering.

Oerhört trevligt att dricka nu men det här är ett vin som klarar ytterligare 6-7 års lagring och som kommer att utvecklas med tiden.

 

Information

Region: Piemonte
Distrikt: Barbaresco
Druva: Nebbiolo
Alkohol: 14,5 %
Flaska: 75 cl
Medelfylligt rött vin från Piemonte var druvor odlats enligt ekologiska principer. Elegant och komplext med aromer och smaker av övermogna bär, bigarråer, våta höstlöv, läder och rök. Frisk syra, unga tanniner och ett härligt långt kryddigt avslut. Fick 93 poäng (100) av Robert Parker, ”Wine Spectator”. Ljuvlig till eleganta fågelrätter med svampstuvning och rödvinsreduktion. Utmärkelser: 93 poäng av Wine Spectator!

Producent

Giribaldi har odlat druvor och producerat vin i Langhe, norra Italien, i tre generationer och idag drivs företaget av Mario Giribaldi. Man har en stor portfölj med över 20 röda och vita viner, men fokus ligger på röda, speciellt viner på Nebbiolo, den blå druva som gjort regionerna Barolo och Bar...
Giribaldi Barbaresco 2006

Blogg

Halloumiburgare med bacon och fänkål
Om du är som jag äter du inte gärna traditionell hamburgare me...
Fri, 25 Jul 2014 06:12:18 +0000
Proteinpannkaka med vanilj och kanel
Det här receptet är väldigt lätt och barnsligt gott! Proteinpa...
Mon, 21 Jul 2014 05:00:21 +0000
Prenumerera RSS för
Fakturera mig
Kortbetalning och Direktbetalning

Nyhetsbrev